+381 21 422022
+386 31 296499
office@kurseviprogramiranja.com

Web programiranje

Poslednjih godina jedno od najpopularnijih zanimanja je web programiranje i to ne samo na zapadu, već i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji. Web programiranje se odnosi na razvoj i održavanje svih vrsta aplikacija i web prezentacija kojima korisnik pristupa kroz web browser. Ono što krajnji korisnik vidi unutar browsera naziva se frontend. Ono što se dešava “ispod haube” jednog veb-sajta zapravo predstavlja backend deo. Full-stack programeri su programeri koji rade i frontend i backend.

Osnovni programski jezici koji se koriste u Frontend-u

HTML – osnovni programski jezik koji kreira i organizuje sadržaj koji će biti prikazan na internetu

CSS – programski jezik koji prati HTML, određuje stil veb-sajta, izgled, boje, fontove I sl.

JavaScript – programski jezik koji dodaje interaktivnost kreiranom sadržaju.

Kada savladaš osnovne tehnologije vreme je da naučiš jedan od frameworka (naučićeš na kursu šta znači ova reč): Bootstrap, Angular, JQuery… Naš kurs Web programiranje – Frontend (Angular) je prilagođen početnicima a obuhvata tehnologije koje su danas najtraženije na IT tržištu.

Backend web programiranje

Pored samog izgleda sajta jednako su važne i funkcionalnosti: čuvanje podataka, izvršavanje akcija, čitanje podataka iz baze podataka, itd. Ovakvi sajtovi se nazivaju dinamički sajtovi.

Na kursu Web programiranje – Backend ćeš savladati jedan od najmoćnijih i najtraženijih alata za izradu aplikacija na web-u – .NET.

Potrebne su ti dodatne informacije?

Ukoliko imaš pitanja ili su ti potrebne konsultacije, kontaktiraj nas – naš stručni tim će ti pomoći da napraviš pravi izbor.

Minimum 4 characters
0