Kako biti u toku ako ste C# Developer?

Sasvim je sigurno da ste kao developer zainteresovani za nova saznjanja u svetu tehnologije, u kom se neprekidno odvija nešto uzbudljivo. Stoga, postavlja se pitanje kako se snaći u ovom svetu konstantnih promena i biti u toku sa novinama, koje su od presudnog značaja C# developeru?

Blogovi

Postoji mnoštvo odličnih blogova o raznim temama u vezi C#, ali ne morate tragati dalje od starih, dobrih MSDN blogova.

The Visual Studio Blog

Većina C# developera koristi Visual Studio. Dobro je imati IDE i Visual Studio tim koji redovno postavlja blogove o novim dodacima, pluginovima i savetima, koji će doprineti vašoj produktivnosti.

.NET Blog

Zapratite ovaj blog i neće vam promaći ništa vezano za .NET Framework.

.NET Web Development and Tools Blog

Ako je Web vaš primarni domen, nećete želeti da propustite ASP.NET tim i njihov rad. Nedavno su počeli sa postavljanjem nedeljnih beležaka, koje vam daju uvid u razvoj platforme. Ovih dana nije dovoljno uzdati se u samo jedan blog kao izvor vesti, već je preporučljivo biti pretplaćen većem broju RSS feedova koji su riznica zanimljivih blogova i članaka.

Newsletters

Newsletters su medijum putem kojeg korisnik s vremena na vreme dobija odabran sadržaj, najčešće preko e-maila.

C# Digest

C# Digest je nedeljni newsletter, koji vam šalje svega pet pažljivo odabranih linkova svakog ponedeljka. Samo pet? Da, ali su izuzetni. Ako želite da se uzdate samo u jedan/u samo jedan izvor, ovo je pravo mesto za vas – po jedan članak za svaki radni dan u nedelji.

The Morning Brew

Svakog jutra Chris Alcock vam šalje novosti iz sveta .NET Web developmenta. Uglavnom se bavi temama vezanim za ASP.NET i Javascript.

Alvin Ashcraft’s Morning Dew

Alvin Ashcraft sastavlja dnevnu listu pažljivije odabranih izvora nego Chris. Možete naći vesti vezane za WPF, databases, Powershell, development methodologies i Web programming.

Programming Digest

Sličnog formata kao C# Digest, ali tema bi se više mogla okarakterisati kao general programming. Stoga, ako želite da imate uvid u to šta se dešava van Microsoft sveta, ovo bi vam savršeno koristilo. Po starom formatu – svega pet kvalitetnih linkova nedeljno u vašem inboxu.

Podcasts

Obožavam da slušam podcaste o programiranju, jer to mogu činiti dok sam u pokretu, dok vežbam ili dok spremam po kući. Sadržaj nije naročito detaljan, ali ko je još pročitao knjigu dok koristi usisivač?

.NET Rocks!

Ricahrd i Carl ne samo što su izuzetni novinari, već su i vrsni zabavljači. .NET Rocks! postoji već duži niz godina i toliko je zanimljiv da publiku čine i ljudi koji nisu .NET programeri.

Hanselminutes

Scott Hanselman je veliko ime u ASP.NET svetu, ali njegovi podcastovi su često i izvan tih okvira. Svaki gost mu je toliko interesantan da ne želite da propustite niti jednu epizodu.

Channel 9

Video zapis mi nije među najdražim formatima, međutim Channel 9 mi je nekolicinu puta preporučivan kao besplatan izvor razgovora i intervjuova/intervjua iz sveta Microsoft-a.

Communities

Nikako ne potcenjujte moć konverzacije. Neretko mi se dešavalo da kroz razgovor sa strancima na .NET meetup budem upućen u nove, sjajne izvore, kao i novine iz njihove branše.

Meetup

Meetup je sjajan sajt za pronalaženje lokalnih grupa .NET korisnika. Popularan je u mnogim državama, a ako vaša nije među njima, siguran sam da postoji lokalna alternativa. Dakle, pravac na Google i počnite s učešćem.

Reddit

Reddit je klasik kad je u pitanju tehnološka sfera. /r/csharp je izbor zanimljivih linkova i pitanja sa odgovorima, kako od početnika, tako i od eksperata. Kako nije slučaj na svim subredditima, početnici imaju prijatan tretman od strane iskusnijih članova, a moderatori rade sjajan posao u održavanju relevantnosti sadržaja.

Discord

Discord je novina za mene, ali sam načuo da je izuzetno popularan među gejmerima. Možemo ga nazvati Slack na steroidima i ovde postoji rastući C# community, što je veoma korisno i to je mesto na kojem ste uvek dobrodošli.

A ti? Koje ti izvore pratiš? Kako ti preferiraš da budeš u toku sa dešavanjima?

Minimum 4 characters
0